Search
Close this search box.

ویکس یا وردپرس ؟ کدام برای سئو بهتر است ؟

ویکس یا وردپرس ؟ کدام برای سئو بهتر است ؟

ما با شما تماس می گیریم

ما با شما تماس می گیریم

لطفا امتیاز دهید

ویکس و وردپرس دو تا از محبوب ترین پلتفرم های وب سایت هستند. اما کدام یک برای سئو بهتر عمل می کند ؟ ما در این مطلب ویژگی ها و جوانب مثبت و منفی هر کدام را مقایسه می کنیم.

ویکس (Wix) و وردپرس (WordPress) دو پلتفرم و راه حل قوی برای راه اندازی وب سایت هستند. ویکس در حال حاضر 4.5 میلیون وب سایت را تامین می کند، در  حالی که بیش از 28 میلیون وب سایت با وردپرس طراحی و راه اندازی شده اند.

تفاوت اصلی بین آنها این است که Wix یک سایت ساز تقریبا آماده است، در حالی که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای اُپن سورس (CMS) است.

اما گذشته از همه ی اینها، تصمیم مهمی که باید بین ویکس و وردپرس بگیرید، این است که کدام یک برای سئو بهتر است. چرا که یک وب سایت بدون اینکه در صدر نتایج گوگل ظاهر شود، ارزشی ندارد.

در این مطلب مزایا و معایب هر یک از پلتفرم ها را در مورد سئو (SEO) مطرح می کنیم و برخی از حقایق و نکات جالب را می گوییم تا بهتر بتوانید تصمیم بگیرید.

 

استدلال برای ویکس (Wix)

ویکس انقلاب بزرگی را در نسل سایت سازها ایجاد کرد، آنها با استفاده از رابط های کاربر پسند و ویژگی های قدرتمند زیادی برای یک سایت، ظاهر شدند و در واقع نسل بعدی سایت ساز را نمایان کردند.

با استفاده از ویکس می توان به آسانی یک وب سایت با ظاهر مدرن طراحی کرد. با این حال، کاربرانی که دانش فنی بیشتری دارند، تمایل به استفاده از آن ندارند، چرا که می خواهند کنترل کاملی به وب سایت خود داشته باشند و شما با استفاده از ویکس نمی تواند، کنترل صد در صد بر روی سایت خود داشته باشید.

پلتفرم ویکس در چند سال گذشته، تغییرات بسیار زیادی داشته است و از مهمترین ابزارهای جدید آن، می توان به ابزارهای سئو اشاره کرد که در پایین، چند نمونه از قابلیت های جدید سئو برای ویکس را توضیح می دهیم.

  • توانایی اصلاح ساختار پیش فرض URL، شخصی سازی ساب دایرکتوری ها، حذف یا ویرایش پیش وند به URL ها و حتی ایجاد یک ساختار URL کاملا فلت.
  • به روز رسانی نقشه سایت (سایت مپ) به صورت خودکار از طریق ریدایرکت های 301
  • در دسترس بودن گزارش های log files از Bot Traffic Over Time و Bot Traffic by Page و گزارش های Response Status Over Time.

در گذشته برای انجام همه ی این کارها باید از بسیاری از ابزارهای شخص ثالث استفاده می کردید که منجر به بی نظمی و نتایج نامطلوب می شد.در واقع قبلا برای کاربران ویکس، اینکه بتوانند گزارش های دقیقی از وب سایت خود بگیرند، یک چالش بود و در حال حاضر این اتفاق برای ویکس یک پیشرفت بزرگ است.

 

ویکس برای سئو – نکات منفی

چندین نکته منفی برای پلتفرم ویکس وجود دارد که برخی از آنها سئوی سایت را تحت تاثیر قرار می دهند :

 

  • ویکس از یک ساختار URL غیر معمول و عجیب استفاده می کند که برای متخصصان سئو، غیرقابل قبول است. در هر URL ویکس یک عدد وجود دارد که برای ایندکس شدن آدرس های سایت ایده آل نیست.
  • نکته ی منفی بزرگ دیگر Wix عدم توانایی کاربران برای اضافه کردن کدهای سفارشی است. در حالی که ویکس یک بخش سفارشی سازی کدهای HTML دارد، اما کاملا محدود است و مناسب کاربران پیشرفته نیست.
  • مقدار زیادی ایرادات در کدها وجود دارد و می تواند باعث شود نتوانید از سرعت صفحه ایده آل برخوردار شوید.

 

استدلال برای وردپرس (WordPress)

وردپرس یکی از اولین راه حل های گسترده طراحی وب سایت بود که طراحی و راه اندازی وب سایت را نسبتا آسان می کرد. همچنین اپن سورس (کد باز) بودن آن باعث می شود که کل جامعه اینترنت، بتوانند در راستای توسعه آن نقش داشته باشند.

عملکردهای اصلی وردپرس کاملا رایگان است، اما بیشتر عملکردهای مدرن سایت، شما را ملزم به پرداخت هزینه برای پلاگین ها می کنند. این پلاگین ها عملکرد مورد نیاز برای انجام انواع کارها را فراهم می کنند.

یکی از نکات قوت وردپرس این است که به دلیل کاربران خیلی زیادی که در همه ی کشورهای دنیا دارد، شما هر زمان و به هر زبانی نیاز به سوال و جواب و دریافت راهنمایی و پشتیبانی داشته باشید، می توانید روی کمک متخصصان آن حساب کنید.

 

وردپرس برای سئو – نکات منفی

پلاگین های وردپرس توسط شرکت ها یا گروه های مختلفی طراحی می شوند، بنابراین همه ی آنها به درستی با یکدیگر ارتباط برقرار نمی کنند و یا به روش های مشابه کار نمیکنند. البته این مسئله مشکل بزرگی به وجود نمی آورد، چرا که قبل از تهیه پلاگین ها، می توانید متوجه شوید با پلاگین های فعلی سایت شما سازگار هستند یا نه.

این پلاگین ها می توانند در بسیاری از مواقع عالی عمل کنند، اما برخی اوقات آنها در تعارض با یکدیگر هستند و ممکن است مشکلاتی ایجاد کنند. بالاخص بیشتر اوقات آپدیت پلاگین ها می تواند باعث خراب شدن بعضی از عناصر وب سایت شود.

در هر حال، روزانه پلاگین های بسیار زیاد و با قابلیت های گسترده ای برای سئوی وردپرس معرفی می شود و بهینه سازی وردپرس برای موتورهای جستجو را بسیار ساده می کنند.

 

مقایسه ویکس و وردپرس در سئو

ویژگی ها وردپرس ویکس
Title Tags دارد دارد
Meta Descriptions دارد دارد
H1-H6 Tags دارد دارد
XML Sitemaps دارد دارد
Alt Tags دارد دارد
301 Redirects دارد دارد
No Index Tags دارد دارد
Schema Markup دارد دارد
Mobile Friendly دارد دارد
Connect GSC دارد دارد
Connect GA دارد دارد
Connect Bing Webmaster Tools دارد دارد

 

انعطاف پذیری وردپرس، در برابر هر سیستم سایت ساز و پلتفرم دیگری بیشتر است. اما برای بسیاری از افراد که مشاغل خیلی کوچکی دارند و عملکردهای اولیه سئو برای آنها کافی است، می توانند به راحتی از ویکس استفاده کنند.

 

مقایسه وردپرس و ویکس در ترافیک ارگانیک

Ahrefs در مطالعه ای که بر روی میلیون ها سایت انجام داد، دریافت که 46 درصد از سایت های وردپرسی، حداقل مقداری ترافیک ارگانیک دریافت کرده اند، در حالی که تنها 1.4 درصد از سایت های طراحی شده با ویکس، نتیجه مشابه داشته اند.

 

ویکس در مقابل وردپرس – حرف پایانی

در نهایت، اگر از اکثر متخصصان سئو بپرسید که پلتفرم مورد علاقه آنها چیست، می توانید بدانید که کدام یک از این دو گزینه برای شما بهتر است.

این را هم در نظر بگیرید که عموم مردم، چیزی را به شما پیشنهاد می دهند و فکر می کنند بهتر است که از آن استفاده کرده اند. به طور مثال اگر از شخصی که سالهاست از ویکس استفاده می کند بخواهید ویکس و وردپرس را مقایسه کند، صد در صد دلایل بسیاری برای بی اعتبار کردن وردپرس پیدا می کند و همینطور بالعکس. پس پیشنهاد می کنیم که در وهله اول، خودتان اطلاعات کافی کسب کنید و بعد با متخصصان مشورت کنید، نه از مردم عادی که از یک پلتفرم استفاده می کنند.

و اینکه در مصاحبه ی اخیر جان مولر، سخنگوی گوگل، در وهله اول، محتوای وب سایت ها برای گوگل حائز اهمیت است، نه پلتفرم و قابلیت های آن. پس بدانید که در نهایت چه از ویکس استفاده کنید و چه از وردپرس، باید محتوای قدرتمندی برای ارائه به مخاطبان خود داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *