Search
Close this search box.

هاست و دامنه را بشناسیم

هاست و دامنه

ما با شما تماس می گیریم

ما با شما تماس می گیریم

لطفا امتیاز دهید

اگر به فکر داشتن یک وب سایت هستید باید قبل از هر چیز معنای دو واژه هاست و دامنه را بدانید. هاست، سروری است که اطلاعات وب سایت شما بر روی آن قرار می گیرد و دامنه، نام (آدرس) سایت شماست که می توانید دامنه را بین المللی یا ملی انتخاب کنید. پس شناخت هاست و دامنه اولین گام است.

 

مقدمه :

شاید دو واژه هاست و دامنه (دامین) را از زبان متخصصان طراحی سایت و یا حتی کسانی که صاحب سایت هستند، شنیده باشید. اگر به فکر داشتن یک سایت هستید تا به کمک آن کسب و کار خود را ارتقا بدهید و بتوانید از سراسر کشور و یا حتی دنیا افراد را جذب سایت خود کنید، باید معنای این دو واژه را به خوبی بدانید.

 

دامنه چیست؟

دامنه (Domain)، نام وب سایت شما است که با کمک این نام وب سایت شما در دنیای بزرگ اینترنت شناخته می شود. دامنه دارای دو بخش نام و پسوند است.

نام : نام دامنه شما، می تواند شامل 3 الی 64 حروف باشد و استفاده از عدد و خط تیره “-” نیز مجاز است اما شما نمی توانید از نام هایی که قبلا ثبت شده اند استفاده کنید. اگر نام مورد نظر شما ثبت شده است بهتر است به فکر یک اسم دیگر باشید.

پسوند : پسوندها در سه دسته ملی، بین المللی و اختصاصی قرار می گیرند.

به طور مثل “ir.” یک پسوند ملی است و یا “com.” یک پسوند بین المللی است.

در خصوص پسوندهای اختصاصی باید گفت افراد و یا سازمان های مختلف باید این پسوندهای مخصوص را ثبت کنند و برای استفاده و ثبت آنان باید قوانین مشخصی را رعایت کنند. به عنوان مثال “.co.ir” یک پسوند اختصاصی برای شرکت های خصوصی و تجاری است، یعنی تنها شرکت های خصوصی می توانند از این پسوند استفاده کنند.

 

معیارهای یک دامنه خوب

1. اسم را کوتاه انتخاب کنید : شما می توانید تا 64 کاراکتر برای نام دامنه انتخاب کنید ولی بهتر است کوتاه انتخاب کنید، زیرا حفظ کردن و به یاد آوردن آن راحت تر است.

2. از تکرار حروف و استفاده از کاراکترهای اضافی بپرهیزید : شما می توانید نام سایت خود را هر چیزی بگذارید اما از تکرار حروف بپرهیزید، این کار می تواند از جذابیت اسم سایت شما کم کند.

3. از پسوندهای رایج استفاده کنید : شاید برای شما هم اتفاق افتاده است که نام یک سایت را می خواهید جستجو کنید اما نمی دانید که پسوند آن ir است یا com و از سر عادت یکی از این دوتا پسوند را انتخاب می کنید. پس در همان ابتدا سایت خود را با این پسوندهای رایج که همگان آن ها را می شناسند ثبت کنید.

4. انتخاب بر اساس محتوا : اسم دامنه خود را بر اساس محتوای سایت خود انتخاب کنید.

5. کلمات کلیدی : در آدرس سایت از کلمات کلیدی استفاده کنید.

6. در انتخاب نام عجله نکنید : نام سایت شما از اهمیت زیادی برخوردار است، پس با فکر و منطق و وسواس زیاد یک نام مناسب انتخاب کنید. یادتان باشد اولین گام ارتباط یک مخاطب با شما آدرس سایت شماست.

7. نام مشابه اما با پسوند متفاوت : اگر شما یک نام خوب برای سایت خود انتخاب کرده اید و به طور مثال می خواهید آن را با پسوند ir. ثبت کنید اما یک سایت با همان نام اما با پسوندی متفاوت وجود دارد. در این شرایط ثبت دامنه مشکلی ندارد اما بهتر است قید آن نام را بزنید، زیرا اگر کاربر به طور اشتباه به جای ir. پسوند دیگری بزند، ممکن است به جای سایت شما به سایت فرد دیگری مراجعه کند.

 

هاست چیست؟

هاست (Host) فضایی است که اطلاعات مختلفی از سایت شما بر روی آن قرار میگیرد و روش کار آن اتصال به دامنه و بعد نشان دادن اطلاعات به کار است. اطلاعات شما بر روی یک سرور که به صورت بیست و چهار ساعته به اینترنت وصل است قرار می گیرد. به خاطر همین امر است که افراد می توانند در هر لحظه ای از شبانه روز سایت شما را ببینند. سرور ها می تواند اختصاصی و یا اشتراکی باشد.

هاست اشتراکی : در هاست های اشتراکی چندین سایت به طور مشترک با هم از یک سرور استفاده می کنند، معمولا این سایت ها ترافیک کم و یا معمولی ای دارند اما در هر صورت میزبان سرور سایت ها را محدود می کنند تا از حد مجاز بیشتر استفاده نکنند. مزیت هاست اشتراکی، هزینه پایین آن است ولی یکی از معایبش افت سرعت سایت است.

هاست اختصاصی : این نوع از سرور ها نقطه مقابل هاست اشتراکی است. یعنی هر سایت برای خود به تنهایی یک هاست جداگانه دارد. معایب این نوع: هزینه زیاد و مزیت آن سرعت بالاست.

 

معیارهای یک هاست خوب

1. پهنای باند : پهنای باند بسیار مهم است مخصوصا برای سایت هایی که کاربران از آن دانلود و یا آپلود می کنند. اگر پهنای باند مناسب نباشد ممکن است پس اتمام آن، سایت مسدود شود.

 

پهنای باند هاست چیست؟

مقدار فضایی که هاست برای سایت شما در نظر می گیرد و با هر دانلود و یا آپلودی از مقدارش کاسته می شود اما هر ماه دوباره به مقدار اولیه بر می گردد.

 

2. ساخت ایمیل : شاید دیده باشید که بعضی از سایت ها برای ارتباط برقرار کردن با مخاطب خود از ایمیل استفاده می کنند. شما می توانید این ایمیل را در هاست بسازید. اکثریت شرکت ها این قابلیت را ارائه می دهند اما قبل از اقدام به خرید، بررسی کنید که میزان ایمیل ورودی و خروجی چقدر است.

3. بک آپ گیری هاست : یک هاست خوب باید از اطلاعات شما به صورت منظم (هفته ای، ماهانه) از اطلاعات شما بک آپ بگیرید. البته لازم به ذکر است که معمولا شرکت هایی که امکانات را عرضه می کنند ادعا می کنند مسئولیتی در قبال حذف اطلاعات کاربران ندارند پس خودتان نیز هر از گاهی از اطلاعاتتان بک آپ بگیرید.

4. امنیت هاست : اگر هاست شما امن نباشد، تمامی اطلاعات شما در معرض خطر هستند.

5. اضافه کردن چند دامنه : اگر چند سایت دارید و می خواهید همه ی آنها را بر روی یک هاست قرار دهید، حتما هاستی را انتخاب کنید که بتوانید چندین دامنه مختلف به آن اضافه کنید.

6. پنل مدیریتی مناسب : بهتر است از شرکت هایی استفاده کنید که پنل مدیریتی ساده و مناسب ارائه دهند با کمک پنل مدیریتی، شما می توانید درباره اطلاعات حساب، مقدار حجم استفاده شده، مقدار حجم باقی مانده و غیره مطلع بشوید.

 

در پایان

در پایان اگر به دنبال پیشرفت سایت خود هستید، حتما از یک نام دامنه مناسب و کوتاه استفاده کنید و سعی کنید نام را (آدرس) سایت خود با پیشوند ir. ثبت نمایید و از هاستی معتبر، امن و قابل اعتماد استفاده کنید تا اطلاعات شده بیست و چهار ساعته در اختیار کاربران قرار بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *