Search
Close this search box.

چگونگی سئو فرندلی کردن لینک های سایت وردپرسی

چگونگی سئو فرندلی کردن لینک های سایت وردپرسی

ما با شما تماس می گیریم

ما با شما تماس می گیریم

لطفا امتیاز دهید

آیا می دانید سئو فرندلی کردن لینک های سایت به چه معنی است؟ یکی از بهترین روش ها برای بهبود قابلیت جستجوی ارگانیک وب سایت وردپرسی، ایجاد URL هایی است که مناسب سئو هستند. در این مقاله قصد داریم چهار نکته مهم برای اینکه مطمئن شوید لینک های سایتتان سئو فرندلی ( مناسب سئو ) هستند را ذکر کنیم.

 

1. به ورژن Single Root دامین خود بروید.

یک وب سایت با دامنه های گوناگونی می تواند پیکربندی شود و مورد استفاده قرار گیرد. بطور مثال به وب سایت روشا اشاره میکنیم که می توانید به صورت این آدرس ها در دسترس باشد :

http://roshaprint.com

https://roshaprint.com

http://www.roshaprint.com

https://www.roshaprint.com

 

همه ی این آدرس ها می توانند ما را به وب سایت چاپ و تبلیغات روشا منتقل کنند. اما مشکل زمانی پیش می آید که هر یک از این آدرس ها به عنوان یک آدرس مستقل شناخته شوند. بگذارید ساده تر توضیح دهیم، هر وب سایت تنها باید با یک آدرس به گوگل شناسانده شود؛ اگر نسخه های مختلفی از دامین وب سایت وجود داشته باشد که هیچ کدام به یک آدرس واحد ریدایرکت نشده باشند، گوگل هر چهار آدرس بالا را می تواند به عنوان 4 سایت متفاوت تلقی کند و آنجاست که مشکلات ما شروع می شود.

بطور مثال برای امنیت بالاتر وب سایت، ما از SSL استفاده می کنیم و آدرس واحد ما ( https://roshaprint.com ) است و سه آدرس دیگر را به این آدرس اصلی ریدایرکت 301 کرده ایم. ریدایرکت 301 چه کمکی به ما می کند ؟ اولا که هر کدام از چهار آدرس بالا توسط کاربر در مرورگر تایپ شود، در نهایت به https://roshaprint.com منتقل می شود و این آدرس را در فیلد آدرس سایت مرورگر مشاهده می کند. دوما اینکه گوگل می داند که هر چهار آدرس بالا یک سایت هستند و تمام رتبه بندی و امتیازاتی که قرار بود در بین 4 دامین دیگر تقسیم شوند، حالا متعلق به همان دامین اصلی ما هستند.

اگر سری هم به مطلب دامین چیست ؟ بزنید، متوجه می شوید که ما در آنجا توضیح جامعی در مورد اینکه SSL چیست و چه کاربردی دارد توضیح داده ایم. اگر بطور خلاصه بخواهیم بیان کنیم باید بگوییم که یکی از موضوعات بسیار مهم از نظر امنیتی و سئوی وب سایت، اطمینان از رمزگذاری وب سایت با گواهی SSL است. HTTPS اکنون یکی از سیگنال های رتبه بندی مهم در الگوریتم های گوگل محسوب می شود. علاوه بر این گوگل برای داده ی ایمن در مرورگر کروم نیز به HTTPS نیاز دارید.

پس باید بدانید که انتقال آدرس وب سایت از http://example.com به https://example.com باعث می شود وب سایت شما و هر محتوایی که نوشتید در موقعیت بسیار بهتری قرار بگیرد و در موتورهای جستجو بتوانید رتبه ی بهتری کسب کنید.

 

2. یک ساختار پیوند یکتا مناسب با سئو انتخاب کنید ( Permalink Structure )

اگر می خواهید گوگل محتوای شما را تشخیص داده و آن را با عبارات جستجوی خاصی که مربوط به محتوای شما است مرتبط کند، باید مطمئن شوید که URL شما از کلمات کلیدی مرتبط با موضوعی که در مورد آن نوشته اید استفاده می کند و سئو فرندلی کردن لینک های سایت را به نحو درست انجام داده اید.

به عنوان مثال اگر در مورد طراحی سایت وردپرسی مطلبی نوشته اید، مطمئن شوید که URL شما به این شکل است : https://example.com/wordpress-site-design

حال شما تصور کنید که سایتی دیگر که در این مورد نوشته است، به این صورت پیوندهای یکتای سایتش را تعریف کرده باشد : www.example.com/?p=123

اگر خود شما این دو لینک را ببینید، احتمال اینکه روی کدام یکی کلیک کنید بیشتر است ؟ در متن لینک اول شما دقیقا می دانید با چه چیزی طرف هستید، ولی در لینک دوم اصلا مشخص نیست که مطلب شماره ی 123 در مورد چه چیزی است !

پس این مورد را در نظر داشته باشید که URL سایت شما، هم به گوگل می گوید مطلب شما دقیقا درباره ی چیست و هم به افرادی که در نتایج جستجو با وب سایت شما مواجه شده اند. دقیقا این نوع از لینک هم برای سئو مناسب است و هم اینکه کاربر پسند است. برای تغییر ساختار لینک های خود در وردپرس می توانید به صورت زیر عمل کنید :

 

اگر از وردپرس فارسی استفاده می کنید :

تنظیمات > پیوندهای یکتا

پیوند یکتا

 

اگر از وردپرس انگلیسی استفاده می کنید :

Settings > Permalinks

Permalinks

 

 

بررسی گزینه های صفحه پیوند یکتا / Permalinks

Plain / ساده : گزینه ی مناسبی برای سئو نیست، چرا که نمی تواند محتوای پست شما را برای جستجوگر ها و مردم، شفاف سازی کند.

Day and name / روز و نام : این گزینه خوبی برای جستجوگر ها و بالاخص گوگل است، چرا که هم می تواند بفهمد محتوای شما در مورد چیست و هم اینکه تاریخ انتشار دقیق آن را متوجه می شود، زمان انتشار یک محتوا ممکن است برای بسیاری از افراد مهم باشد.

Month and name / ماه و نام : این هم مانند گزینه ی بالا، مورد مناسبی است، تفاوتش با مورد بالا این است که تنها سال و ماه را نشان می دهد.

Numeric / عددی : گزینه مناسبی برای سئو نیست، چرا که مانند گزینه ی اول، چیزی در مورد محتوای شما توضیح نمی دهد.

Post name / نام پست : این گزینه محبوب ترین انتخاب برای سئوی بهینه وردپرس است. چرا که به شما این امکان را می دهد تا URL خود را متناسب با عناوین محتوای خود شخصی سازی کنید.

Custom Structure / ساختار سفارشی : در اینجا می توانید از برچسب های مخصوص وردپرس برای شخصی سازی URL خود استفاده کنید. اگر یک وب سایت بزرگ با چندین دسته بندی دارید، می توانید قبل از نام پست، نام دسته بندی مطالبتان را هم نمایش دهید. که قرار دادن دسته بندی در عنوان URL پست، می تواند توضیحات بیشتری به گوگل بدهد.

 

همچنین در پنل مدیریت می توانید قبل از انتشار پست، URL را طبق چیزی که مد نظرتان است ویرایش و تنظیم کنید.

پنل مدیریت

 

 

یادداشتی برای وب سایت های راه اندازی شده

اگر در حال حاضر یک ساختار پیوند یکتا برای وب سایت خود دارید، اگر آن را تغییر بدهید تمام لینک های داخلی وب سایتتان به ارور 404 منجر می شوند و همه ی لینک هایی که در شبکه های اجتماعی از پست های خود منتشر کرده اید نیز از دست خواهند رفت. همچنین باعث می شود که به رتبه بندی فعلی شما در موتور جستجوگر گوگل نیز خدشه وارد شود. هر چند که مزایای این کار در طولانی مدت بیشتر از ضررات آن است، اما شما می توانید یک کار بهتر انجام دهید.

از پلاگین هایی که برای Redirect وجود دارند استفاده کنید و تمام URL های قدیمی تان را با ریدایرکت 301 به URL های جدیدی که تعریف کرده اید انتقال دهید. برخی از پلاگین ها می توانند بصورت اتوماتیک و بدون دردسر این کار را برای شما انجام دهند و در برخی پلاگین های دیگر بایستی به صورت دستی این کار را انجام دهید.

ولی پس از این کار دیگر نگرانی ای از بابت از دست رفتن مطالبتان در شبکه های اجتماعی یا از دست رفتن رتبه ی خود در جستجوگر ها را نخواهید داشت. فقط باید این را بگوییم که زمانی که یک لینک را به لینک جدید ریدایرکت کردید حتما آن را امتحان کنید که درست ریدایرکت شده باشد.

 

3. معماری سایت و ساختار URL

اکنون که ما در مورد قالب کلی برای URL سایتمان، اصول اولیه را یاد گرفتیم و یک ساختار پیوند یکتای صحیح انتخاب کردیم، وقت آن است که URL های سایتمان را ترسیم کنیم. برای اینکه بتوانیم یک سایت مپ قدرتمند داشته باشیم و مطالبمان را با توجه به دسته بندی و موضوعات دقیق آنها ساماندهی کنیم، می توانیم به این صورت دسته بندی هایمان را انجام دهیم.

 

Ecommerce example: example.com/products/product-category/sub-category/product-name
B2B example: example.com/services/sub-service/service-detail-page

 

4. URL های سایت خود را Rewrite کنید تا مناسب سئو شوند.

در اینجا برخی از بایدها و نباید ها در مورد نوشتن و بازنویسی URL ها در وردپرس آورده شده است که با هم آنها را مرور می کنیم :

 

URL ها را متمرکز نگه دارید.

کلمات بی ربط را از URL خود حذف کنید و بر روی کلمات کلیدی مورد نظرتان تمرکز کنید. برخی کلمات به عنوان “Stop Words” یا کلمات متوقف شناخته می شوند که هیچ ارزشی برای جستجوگرها و خوانندگان شما ندارند ( کلمات مانند “به”، “از”، “یک” و در انگلیسی نیز کلماتی مانند “a”، “of”، “the” و … ). این کلمات اگر در URL باشند آسیبی به شما نمی رسانند اما به شما هم کمک نمی کنند، چرا که اهمیتی برای خوانندگان ندارند و تنها باعث طولانی تر شدن URL شما می شوند.

به این مثال توجه کنید :

http://example.com/burning-man-sunrise-party

بهتر از : http://example.com/the-burning-man-sunrise-party-we-ment-to-as

است. چرا که منظور اصلی را منتقل کرده و باعث کوتاه تر شدن URL شده است.

 

طول URL عامل رتبه بندی نیست.

درست است که استفاده از URL کوتاه بهتر است، اما اگر این مسئله را هم رعایت نکنید چیزی را از دست نمی دهید، چرا که فقط استفاده از URL صحیح است که مهم است.

 

قالب بندی URL خود را ثابت نگه دارید.

اگر از خط تیره “-” برای جداسازی کلمات در همه ی پست های خود استفاده می کنید، دیگر به سراغ آندرلاین “_” نروید و یک روال مستقیم را بصورت همیشگی انجام دهید. که البته ما پیشنهاد می کنیم برای جداسازی کلمات در URL خود همیشه از خط تیره استفاده کنید.

 

نتیجه گیری

هر چقدر هم که درباره سئو فرندلی کردن لینک های سایت بحث کنیم، هیچ راهی برای ایجاد بهترین URL مناسب سئو وجود ندارد ! همه چیز به نوع وب سایت شما، صنعت شما و آنچه که برای بازدیدکنندگان شما با ارزش است بستگی دارد. ولی می توانید با رعایت مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم، همه چیز را بهینه و مرتب کنید تا بتوانید در نتایج گوگل بدرخشید.

 

 

منبع مطلب : How to Make Your WordPress URLs SEO Friendly نوشته شده توسط ترجمه شده توسط روشا وب

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *